7 Aralık 2007 Cuma

İNSAN HAKLARI VE YARGI konulu karikatür sergisi

 Türkiye Barolar Birliği ve Karikatür Vakfı tarafından düzenlenen İnsan Hakları ve Yargı karikatür sergisi 8 Aralık Cumartesi günü Saat:18,00’de Nezih Danyal Karikatür Vakfı Galerisi’nde karikatürcülerin katılımıyla açılıyor.

Türkiye Barolar Birliği ve Karikatür Vakfı, geçen yıl Nezih Danyal Karikatür Vakfı Galerisi’nin açılış sergisi olarak açılan İnsan Hakları karikatür sergisinin her yıl yapılmasına, gelenekselleşmesine karar vererek bu yıl da İnsan Hakları ve Yargı konulu sergiyi düzenlediler.

Turhan Selçuk, Tan Oral, Eray Özbek, Nezih Danyal, Atila Özer, Kamil Masaracı, İzel Rozental, Ercan Akyol, Sami Caner, Piyale Madra, Semih Poroy, Sait Munzur, Muhammet Şengöz, Oğuz Gürel’in çizgileriyle 60 karikatürden oluşan sergi 5 Ocak tarihine kadar izlenebilecek. Sergi açılışına katılacak karikatürcüler izleyenlerle söyleşi yapacak, kitaplarını imzalayacaklar.
Sergi daha sonra başta İstanbul, İzmir olmak üzere çeşitli kentlerde yinelenecek. 8 Aralık Cumartesi günü Saat:13.00 de başlayacak atölye çalışmasında karikatürcüler çocuklarla birlikte karikatür çizecek ve karikatür üzerine söyleşi yapacaklar.

Kumrular sokak 26/A Kızılay adresinde bulunan Nezih Danyal Karikatür Vakfı Galerisi ikinci yılında da, her ay değişin karikatür sergileri, öğrencilerle yapılan atölye çalışmaları, karikatür ve resim kursları gibi etkinliklerini sürdürecek.

Hiç yorum yok: