18 Ağustos 2007 Cumartesi

* MEKTUPLAR....iletiler...*

1. MEKTUP; Karikatürist Akdağ SAYDUT’tan..Sevgili Dost,
Mizah Ve Şiir ile LAHMACUN Mizah Öykü bloglarına http://www.mizahvecizgi.com/ BAĞLANTILAR bölümüne ekledik.
Hayırlı olsun. Çok güzel çalışmalar. İlgiyle izliyorum.
Selam ve sevgiler,
.............. Akdağ................... 17.o8.2oo7


Sevgili DOSTLAR,“FIRTINAYLA BORAYLA DENENMİŞ ARKADAŞLIKLAR”, Nihat BEHRAM kitaplarından birinin adıdır. Sağlam ve kalıcı arkadaşlıkların, zorlu denemeler sonrasında gerçekleşebileceğini işaret eder bu söz... ve biliriz ki, duyarlı  insanlar da vardır bu hayatın içinde. Onların sınanmasına gerek yoktur arkadaşlık mevzuunda. Derinliklidirler, basit hesaplar peşinde koşmazlar, gelişmiş bir özgüvene sahiptirler, ince düşünceli ve ilkelidirler. Böylesi arkadaşlarımız, dostlarımız varsa kendimizi şanslı hissederiz...
“Her zaman sevgiyle hatırladığım”ız gerçek dostlar; salt bizim için değil; eminim ki, tüm tanıyanları için bir şanstır.
Biliriz ki, içinde “yaygaracı” insanları da vardır bu hayatın... Sözleri hep iyi talepler, öneriler içerir. Atıp tutarlar, esip gürlerler. Onları “fırtınayla, borayla” denemenize gerek yoktur. Çok da zorlanmadan gerçek niyetlerine denk gelen  notlarını verebilirsiniz. İyilerin iyi, kötülerin kötü yüzünü er geç görürsünüz. Yani, “palavradan teyyare” yapanlar, insanî olanı yap(a)mayınca çuvallamış olurlar. Oysa iyiler, çuvallamazlar dostluk ilişkilerinde. Peki ne yaparlar da, böylesine hep ak alınlı olur ve ak alınlı kalırlar?.. Onlar, -kentlerde yaşamaları gerekmez- gerçek bir kentlidirler. Durum bu olunca, -her zaman ve aksatmadan- gerçek bir kentlinin yaptığını yaparlar...
Kendisine bir jest yaparsanız; onlar, mislini yaparlar. Yazarsanız, karşılık verir; kulağının üzerine yatmazlar.
Ne demiştik?
Çünkü onlar, gerçek bir kentlidirler.
Adam gibi adamdırlar.
***
Sizden bir ricam olsun sevgili Dostlar;
Bugün vakit ayırın ve şu adresten
http://www.mizahvecizgi.com/ WEB sitesine girin AKDAĞ’ın... “İnsan güldüğü kadar insandır” sözlerinin altındaki o sevimli fotoğrafa bir de orada bakın!
.......... sevdakâr çelik
***
2. MEKTUP; Zuhal Deltrul'dan...
Merhabalar dostlar.
.ilk önce sizlere sunu demek isterim ;
Büyük çabalarımla hatta eğitmen dostumun sayesinde, MİZAH VE ŞİİR’e nasıl ulaşabileceğimi öğrendim... Neden eğitmen dediğimi kısaca söyleyeyim. Bilgisayar dünyasını benden geç tanımasına rağmen inanılmaz şekilde kendi kendisini bilgisayar kurdu yapmıştır..
Mizah ve Şiir dostları,
sevgilerimle sizleri selamlıyorum. Umuyorum ki bu güzel ve içtenlikli sitenin bizlere katacaklarından haberdarızdır. Yoksa hepinizi sağlık müdürlüğüne şikayet ederim..sağlıklarını düşünmüyorlar diye.. haberiniz ola.. (Bu benim sizlere şakamdır, hoş görün!)
Gerçekten, Mizah ve ŞİİR’deki yazıların değeri benim için çok büyük ve inanın hayran oldum..kendimi buldum içinde.. Burada, Fransa’da; MİZAH VE ŞİİR’i çok renkli ve içaçıcı bulanlar, izleyenler var.
Emeği geçenlerin ellerine sağlık...
Siz mizahsever dostlarıma sevgiyle...
Zuhal Deltrul-Fransa
17.o8.2oo7
* * *
Sayın DELTRUL,
İletişimin sınır tanımadığı bu çağda Fransa’dan izleyenlerimizin olmasına aslında şaşırmamalıyız. Fakat yine de bize sevimli gelen bir yanı var bu durumun. Yaptığımız işe farklı kültürlerden insanların ilgi göstermesinin motive edici olduğu da kesindir.
İletinizdeki samimi üslubunuz hoşumuza gitti. İçinizden geldiği gibi yazmışsınız. Yani özgürce... /Bu nedenle, yazdıklarınızı olduğu gibi paylaşmak istedik izleyicilerimizle.
Bize moral verdiniz.
İlginize teşekkürler...

........... sevdakâr çelik

Hiç yorum yok: