13 Aralık 2007 Perşembe

sevdakâr çelik_
Kyoto Anlaşması'na İlişkin
*ABD ve Türkiye bu anlaşmayı imzalamıyor. (Türkiye, küresel ısınmadaki sorumluluğunu üstlenmeli ve Kyoto’yu imzalamalıdır.)* ÖNLEM ALMAZSAK, DÜNYAMIZ ÖLECEK. o8 Aralık 2oo7 Pazar günü dünyanın çeşitli ülke ve kentlerinde “Kyoto’yu imzala Nükleer santrale hayır!.” mitingleri düzenlendi.
KISA ANIMSATMALAR:*Kyoto Anlaşması nedir?
-Kyoto Anlaşması, dünya ülkelerinin KARBONDİOKSİT SALINIMLARINI sınırlamayı amaçlıyor.
*Kyoto Anlaşması’nın getirdiği önlemler yetersiz ama gene de bir ilk adım.
BBC Türkçe Servisi'nden bu mitinglere ilişkin farklı ve ilginç bilgileri -AŞAĞIDAKİ BAĞLANTI ADRESİNDEN- “SESLİ OLARAK” izleyebilirsiniz.
http://www.bbc.co.uk/mediaselector/ondemand/turkish/meta/dps/2007/12/071206_australia_china?bgc=003399&lang=tr&nbram=1&nbwm=1&bbram=1&ms3=18&ms_javascript=true&bbcws=1&size=au&bbwm=

KUZEY BUZ DENİZİ 2012'DE YOK OLABİLİR Kuzey Buz Denizi'ndeki buz tabakasının 2040 yılında tamamen eriyeceği öngörülürken, şimdi bu beklentinin 2012 yazı sonunda gerçekleşebileceği savunuluyor.
NOT-
Haberle ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.
http://ntvmsnbc.com/news/429337.asp
KYOTO 10 YAŞINDA, HALEFİ BELİRSİZ
Japon Çevre Bakanı İçiro Kamoşita, Kyoto Protokolü'nün 10. yıl pastasını Endonezya'nın Bali adasındaki İklim Konferansı sürerken kesti. Çevre aktivistleri de yaş gününü çeşitli afiş ve posterlerle kutladı.
Endonezya'nın Bali adasında süren İklim Konferansı'nda, 11 Aralık 1997'de imzalanan Kyoto Protokolü'nün 10. yıldönümü kutlandı ancak süresi dolmak üzere olan anlaşmanın nasıl yenileneceği konusundaki belirsizlik umut kırıyor.
NOT-Haberle ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=241387

Hiç yorum yok: