11 Ocak 2008 Cuma

AKD’nin Eskişehir A.Ü. Eğitim Karikatürleri Müzesi'ndeki sergisi Değerli Dostlar,
Merkezi Bursa’da bulunan Anadolu Karikatürcüler Derneği’nin (AKD) Eskişehir A.Ü. Eğitim Karikatürleri Müzesi'nde gerçekleşen ve açılışı o4 Ocak 2oo8 Cuma günü saat 17.oo’de yapılan karikatür sergisine katılmak için yola revan olacağımızı, o3 Ocak günü açıklamıştık
* * *.
Gurbettten dönen, uzak diyarlardan gelen dostlarımıza, “Yediğin içtiğin senin olsun, gördüklerini anlat!” demek adettendir ve bu söz, “Hoş geldin!” demek anlamındadır.
*Teşekkürler ederek dostlarımıza ve “Hoş bulduk!” diyerek, Eskişehir’de yaşayıp gördüklerimizi aktarmaya çalışalım.
* * *
* Seyahatname’sini, mizaha sırtını dönmeden kaleme alan Evliya Çelebi, anlatımını sevimli abartılarla da tatlandırmıştır. Erzurum’un o zorlu kışını; “Damdan dama atlayan kedi, orta yerde donup, öylece kaldı.” biçiminde anlatır.
Eskişehir’in kışını Erzurum kışına benzeterek haksızlık etmeye niyetimiz yok, ama İzmir’de yaşayan biri için bu mevsimde Eskişehir’in buz tutmuş kaldırımlarında yürümesinin de kolay olmadığını belirtmek durumundayım... İhtimal, Evliya Çelebi ustamız olsaydı, bu mevsimde buraya yolu düşenlerin önlem alması konusunda; “takoz, zincir ve çekme halatını” mutlaka anımsatırdı. Sevgili Dostlar, bakmayın şaka yaptığıma... Buzda kayıp düşmemeyi bahane(!) ederek Eskişehirli karikatürcü sevgili Beytullah Heper Ağabey, Balıkesirli fotoğraf sanatçısı ve karikatürcü sevgili Ahmet Esmer Ağabey ve diğer dostlarla kolkola girerek yürümenin hazzını yaşadık. A.Ü. Eğitim Karikatürleri Müzesi Müdürü değerli karikatürcü Prof.Atila Özer'in duru, içtenlikli tutumu; incelikli ev sahipliği, mutluluğumuzu katmerlendirdi. Kendisi gibi güzel yürekli, güleç yüzlü dostlarla tanıştırıldık...
Benim gibi kent dışından gelen diğer karikatürcü arkadaşlarımız Ahmet Aykanat, Mehmet Kahraman, Ahmet Esmer, Mehmet Zeber, Mete Ağaoğlu, Gökhan Hançer ve Cüneyt Şenyavaş’la kentin tarihi ve turistik mekânlarını gezmek üzere Atila Özer’le yola koyulurken, Beytullah (Heper) Ağabey de yanımızdaydı. Enerjisi ve esprileriyle neşemize neşe katan Beytullah Ağabey’den tarihî Karatay Camii’nin şadırvanıyla ilgili bilgi almak üzere sordum:
-Ağabey, bu şadırvan eski mi, yoksa yeni bir yapı mı?
-Şadırvan YENİ, ama suyu “ESKİ”dir.
Kıvrak zekâ ürünü olan bu yanıta duyduğumuz hayranlık, tebessümlerle karşılık buldu.. *Özetle; Eskişehir’de geçirdiğimiz iki gün, tebessüm ibresini hiç düşürmedi. Gittiğimiz her mekânda, dost sıcaklığıyla karşılaştık... Eskişehir’in aydınlık yüzlü insanları, sergi açılışında da yanımızda oldular... A.Ü. Rektör Yardımcısı, Eskişehir eski Vali Yardımcısı, Usta karikatürcümüz Pertev Ertün Ağabey, karikatürcü Hikmet Cerrah, Atila Özer’in karikatüre gönül ve emek veren öğrencileri ve daha nice güzel insan sergiye ilgi gösterdiler, bizi onurlandırdılar. *Akşam yemeği için, hafif serpiştiren kar eşliğinde üniversitenin ana kampüsüne dek yürüdük. Yemek sonrası; geceyi geçirmek üzere, üniversitenin tarihî konukevine gelindi. Karikatür ve hayata dair sohbetimiz, gecenin geç saatlerine dek sürdü.
İzmir, Bursa, Balıkesir ve Kdz. Ereğli’sinden gelen biz konuklarını hiç yalnız bırakmayan sevgili Atila Özer’in, kahvaltı öncesi konukevinde hazır bulunması onun anlayış ve titizliğinin yansımasıydı.
** *
Olumlu duygularla ayrıldığımız bu pırıl pırıl ve tertemiz kentimizdeki, pırıl pırıl ve tertemiz yürekli dostlarımıza derin sevgilerimizle selam olsun!.
................ sevdakâr çelik

Hiç yorum yok: