2 Ocak 2008 Çarşamba

*Bursa’dan karikatür esintisi…*

Anadolu Karikatürcüler Derneği Karikatür Sergisi

Merkezi Bursa'da bulunan Anadolu Karikatürcüler Derneği; İstanbul’dan sonra Türkiye'nin ikinci karikatür derneği olarak 28 Şubat 2007 tarihinde faaliyete geçmiştir.
Bu dernek karikatür sanatının geliştirilmesi, tanıtılması ve genç kuşaklara eğitim yoluyla aktarılması amacı ile Bursalı bir grup karikatürcü tarafından kurulmuştur.
Dernek; üyelerinin mesleki gelişimlerine katkının yanında, Türk insanının modern çağa bakış açısını genişletmeyi, dünya olaylarına karşı tavrının -keskin bir zeka ürünü olan- karikatür yoluyla yorumlanmasını da amaçlamaktadır.
Anadolu Karikatürcüler Derneği yeryüzündeki tüm Türk vatandaşı karikatür sanatçılarını üyeliğe kabul etmektedir.
Yurtiçi ve yurtdışı sergi, konferans ve yarışma gibi faaliyetlerle insanların kültürel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunan dernek, kitap, dergi basımı ve internet yolu ile yayınlar da yapmaktadır.
4 Ocak 2008 Cuma günü Saat: 17.00'de Anadolu Karikatürcüler Derneği üyesi 28 sanatçının değişik konulardaki 50 eseri Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde Eskişehirli karikatürseverlerin görüşüne sunuluyor.
Sergi karikatürlerinin dernek üyeleri tarafından özellikle bu sergi için yapıldığı ifade edilmektedir. Sergi 25 Ocak’a kadar açık kalacak. Sergide karikatürü bulunan sanatçılar :
Ahmet Aykanat, Mehmet Kahraman, Cüneyt Şenyavaş, Tayfur Şapolyo, Gökhan Cengiz, Lütfü Çakın, Ahmet Orhan, Sait Oktay, Altan Özeskici, Halit Önür, Gökhan Hançer, Mehmet Oral, Burak Oktay, Mete Ağaoğlu, Mehmet Zeber, Ahmet Esmer, Erol Ergül, Orhan Terzioğlu, Ali Bulca, Yalçın Eroğlu, Sevdakâr Çelik, Tanju Özkan, S. Egemen Rodoplu, İbrahim Güvendikler, Kürşat Zaman, Salih Kütükçü, Mehmet Emin Karataş, Dinçer Köksal. ANADOLU KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ SERGİSİ
Açılış:
4 Ocak 2008 Saat: 17.00
Yer: Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi
Akcami Mh. Malhatun Sk. No: 6 Odunpazarı ESKİŞEHİR
Sergi Süresi: 4-25 Ocak 2008

Hiç yorum yok: