12 Şubat 2008 Salı

Sevdakâr ÇELiK ..
Değerli Dostlar,
MİZAH VE ŞİİR Blogumuz, 12 Ağustos 2oo7 tarihinde internet üzerinden yayına başladı ve bugüne gelindi.
Takvimlerin 12 Şubat 2oo8’i işaret ettiği bugün, 6. ayımızı doldurmuş bulunuyoruz.
Bu süre zarfında 2o.937 kez giriş yapılmış blogumuza. ALOMİZAH kapsamında yer alan “LAHMACUN Mizah Öykü” de kendi payına düşeni almış, öykü okuyucularınca 2423 kez giriş yapılmıştır.
* * *
Rakamların bir anlamı ve kendince bir dili olsa da, sayıların her şeyi tümüyle ve derinlemesine ifade edemeyeceği de bir gerçektir...
Ulusal Gelir”in ülke nüfusuna bölünmesiyle ortaya Dolar cinsinden çık(arıl)an “istatistiksel rakam”, -ne yazık ki- bireylerin “Ulusal Gelir”den EŞİT PAY aldıkları anlamına gelmiyor.
..... .... Bizim açıkladığımız “izlenme sayısı”nın da buna benzer bir yanı vardır: Kabul ederiz ki, görünen rakam, MİZAH VE ŞİİR’in mutfağında olup bitenleri açıklayabilecek bir veri değildir. Siz sevgili dostlarımızın içtenliğini, paylaştıkça mutluluk duyduğunu, sevgisini anlatmak ne mümkün...
........ Blogumuzun sadık izleyicisi Öğretmen İhsan SARIYAR Bey’in izini 20 yıldan beri sürerken, yolu MİZAH VE ŞİİR’e düşen eski (ve vefalı) öğrencisine yardımcı olmaktan duyduğumuz hazzı hangi RAKAM anlatabilir.?.
......... Acı ve hüznünü damıtarak çizdiği karikatürlerle yüreğimizin sevgi bahçesinde yer edinen ZEKİ BEYNER ustamızdan söz ettiğimiz, onu andığımız gün; 850’nin üzerinde bir izleyici sayısına ulaşmanın ne anlama geldiğini “sayıların gölgesi”nde açıklamak doğru olabilir mi?
Sevgili Dostlar,
Çok da uzatmadan sözlerimizi, yüreğimizin emrettiğini yerine getirmek istiyorum.
Karikatür,fıkra, şiir , öykü v.b. ürünlerini bizlerle PAYLAŞARAK blogumuza değer ve renk katan tüm sanatçı dostlara ve siz değerli izleyicilerimize çok çok teşekkür ediyorum.
Yanımızda oldunuz... Bize moral verdiniz...
Sağ olun!..
BİR AÇIKLAMA:
AloMİZAH kapsamında yer alan bloglarımızı aksatmadan her gün güncelledik.
Lakin kaç zamandır, farklı bir öneriyle karşılaşmaktayız.
Hafta içi çalışan kesimden ve özellikle öğrenci kardeşlerimizden gelen bu öneri, blogumuzun HAFTADA BİR güncellenmesi yolundadır. Haftasonu tatillerinde ve bir mizah dergisi tadıyla okumak/izlemek istiyorlar MİZAH VE ŞİİR'i.
Özetle;
Dostlarımızın dileği doğrultusunda hareket etmeye karar verdik;
-Bundan böyle haftada bir, CUMARTESİ günleri huzurunuzda olacağız.
*Sergi v.b. etkinlik duyurularını ise, gecikmeden kayda girmeyi sürdüreceğiz..
...
Değerli Dostlar,
Sağlıcakla kalın!.
........ Sevdakâr ÇELiK
.................. 12 Şubat 2oo8

Hiç yorum yok: