15 Mart 2008 Cumartesi

mizah dergilerimiz_Photobucket
Cumhuriyet DİNOZOR___ 11
Photobucket
Cumhuriyet DİNOZOR
Cumhuriyet’in parasız mizah ekidir

BOYUT: 27,5x37 cm 12 sayfa

-örnek sayının- KİMLİK BİLGİLERİ:
Cumhuriyet DİNOZOR
sayı:
3 - 25 Aralık 1996
Basan ve yayan: Yeni Gün Haber Ajansı A.Ş.
Genel Yayın Yönetmeni: Orhan Erinç
Genel Yayın Koordinatörü: Hikmet Çetinkaya
Yazıişleri Müdürleri: İbrahim Yıldız (Sorumlu), Dinç Tayanç
Yayın Yönetmeni: Zafer Temoçin
Faks: (0212) 512 48 30
*-*-*
........... Cumhuriyet DİNOZOR’dan seçtiklerimiz:
***
FERHAN ŞENSOY
Photobucket
TARAFTAR
Yirminci yüzyılın vebası futbol, dünyayı sarmaşık gibi sararken giderek profesyonelleşiyor ve ciddi bir uluslararası ticaret ortamı oluşturuyor. Dikkat ederseniz artık her gün maç var. Salı günü zırt kupası, çarşamba gecesi bırt şampiyonası, hafta sonu lig maçları. Futbol, sanayi kolu olarak patlamış durumda. Parayı bastıran futbol kulübü satın alıyor. Oturmuş bir futbol kulübü, sıkı para kazanıyor. Futbolun bileti, sinemanınkinden, tiyatronunkinden pahalı. İzleyici sayısı on binlerce. Stada girerken trink para ödüyorlar, kredi kartı, çek, senet gibi değersiz kâğıt alışverişi yok. (...)
* METNİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN git-->L@HM@CUN*mizah öykü*
***
Photobucket
***
Photobucket
SUNAY AKIN
HEYKELLERE PİSLEYEN ADAM

İkinci Dünya Savaşı sırasında, işgal altındaki Paris'te dükkânlara Hitler ve Mussolini'nin resimlerinin asılması zorunluydu. Bir kitapçı, vitrinine her iki diktatörün de resmini özenle yerleştirir.
Photobucket
Dükkânda ne satıldığını belirtmek amacıyla da resimlerin arasına bir kitap koyar. Kitabın kapağında şu yazılıydı; "SEFİLLER."
* METNİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN git-->L@HM@CUN*mizah öykü*
***
Photobucket
* * *
Müjde Ar: Kim bu şerefsizler ya?
Deniz Baykal, biraz karamsar, biraz umutsuz, bir parça kızgın, "Türk sineması kurtuldu, Türk siyaseti kurtulamadı" dedi geçenlerde. Önemli olan, bu saptamaya, "Türk sineması bitti, Yeşil-çam battı" kanaatinin yaygın olduğu bugünlerde sinemacıların ne dediği... Mesela Müjde Ar... Dinozor'a yaptığı "şok" açıklamada "Türk sinemasının kurtulduğundan emin değilim de Türk siyasetinin kurulmayacağından eminim. Türk sinemasında bir kıpırdanma var ama, Türk siyasetinde bir kıpırdanma yok" dedi. Müjde Ar da en az Baykal kadar biraz karamsar, biraz umutsuz, bir parça da kızgın... Bu Meclis yenilenmeden herhangi bir umudun olmadığını, siyasetin giderek Brezilya dizisine döndüğünü söylerken Türk sinemasıyla Türk siyaseti arasındaki farkı açıklıyor:
"Benzetmeler hoştur, ama ne yazık ki siyasetin hali çok acıklı. Biz sinemacılar geçmişteki hatalarımızdan ders alıyoruz.
Ama siyasetçiler ders almıyor. Herkes ne kadar dürüst ve şerefli olduğundan söz ediyor. Peki Allah aşkına bu şerefsizler kim? Her pisliğe bulaşan, her tuhaflığın içindeki herkes şerefli olduğundan söz ediyor. Sırf bu durum bile bir şüphe doğurmuyor mu?"

*-*-
Photobucket
* * *
Photobucket

PhotobucketTELİF HAKLARI / "Bu Blog İnternet sitesindeki eserlerin, 05.12.1951 tarih ve 5846 sayılı FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU uyarınca eserden kaynaklanan mali ve manevi hakları eser sahiplerine aittir, izinsiz kullanılamaz." />>devam

Hiç yorum yok: