25 Nisan 2008 Cuma

Photobucket
İSMET LOKMAN KARİKATÜR SERGİSİ AÇILDI
Photobucket
İsmet Lokman Karikatür Sergisi, 25 Nisan 2008 Cuma günü Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde açıldı.
Serginin açılışında bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nüvit GEREK
“Kütüphanesinde bulunan 45 adet kitabını araştırmacıların yararlanması için Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne bağışlayan Lokman’a teşekkür ederek “Sanatçıların eserlerini herkes basından takip ediyor ama kendilerini görmek daha farklı” dedi.
Bir kokteylle açılan sergide Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, karikatür sanatçıları ve Eskişehirli sanatseverler bir araya geldi. Lokman’ın 60 karikatürü var. Sergi 20 Mayıs’a kadar açık kalacak.
Photobucket
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (yeni adı; Mimar Sinan Üniversitesi) Yüksek İç Mimarlık Bölümü’nü bitiren İsmet Lokman, 1938 doğumlu. Halen İstanbul’da yaşıyor.

Her çocuk gibi küçük yaşlarda çizgi ile ilgilenmeye başlamış. 1954 yılında Son Posta gazetesinin çocuk sayfasında açılan karikatür yarışmasında birincilik ödülü alınca karikatür dünyasından bir daha kopamamış. Karikatürler, bulmacalar, hikaye resimleri, hatta çizgi roman bile yapmış. Yaşı ilerledikçe gazetenin birinci sayfasına siyasal karikatürler de çizmiş.

Sonra yarışmalara katılmaya başlamış. Ardı ardına ödüller almış. İsmet Lokman yurtiçinden ve yurtdışından kazandığı ödüllerle adını tüm dünyaya duyurmuş. Bulgaristan’da, Japonya’da, Belçika’da karikatür dünyasının en prestijli yarışmalarında ödüller kazanmış. Türkiye’de yapılan pek çok yarışmada üst dereceler elde etmiş. Bu ödüllü karikatürler bir albümde toplanmış(1993).
Photobucket

Hiç yorum yok: