14 Ekim 2008 Salı

BASIN BÜLTENİ
TABULA RASA
* “GRAFİK TASARIM SERGİSİ”
Bahçeşehir Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı bölümü 2. sınıf öğrencilerinin Alan Lightman’ın Einstein’ın Rüyaları (Einstein’s Dreams, 1994) kitabından esinlenen grafik hikâye anlatımları ve kendi dünyalarını dile getirdikleri piktogramları Nezih Danyal Karikatür Vakfı Galerisi’nde sergileniyor.

Einstein’ın Görecelik Kuramı üzerinde çalışırken zaman üzerine gördüğü rüyaları konu alan kurmaca kitaptan esinlenerek zamanın farklı algısı üzerine giden grafik yorumlar resimli roman unsurlarını kullanıyorlar.

Birincil fonksiyonu pratik ve hızlı iletişim olan ve süreklilikleri ve yaygın kullanımlarıyla görsel kültürümüzün önemli bir parçası haline gelen piktogramlarda ise öğrenciler kendi hayatlarının detaylarını sadeleştirme, bütünlük ve parça bütün ilişkisini önemseyerek, geometrik ifade ile görselleştiriyor ancak bu küresel görsel dilin yanına kişisel yorumlarını koymaktan da geri durmuyorlar.
Photobucket

Sergi açılış kokteyl; 11 Ekim Cumartesi, saat 18:00
11 Ekim – 31 Ekim
Nezih Danyal Karikatür Vakfı Galerisi; Kumrular Cad. 26/A Kızılay Ankara
Tel: 0 312 229 84 83
e-mail: info@karikaturvakfi.org
www.nd-karikaturvakfi.org.tr


Bahçeşehir Üniversitesi
İletişim Fakültesi
edanoyan@bahcesehir.edu.tr
www.iletisim.bahcesehir.edu.tr

* Latincede boş levha anlamına gelen Tabula Rasa, epistemolojik teze göre insanların doğuştan hiçbir bilgiyle sahip olmadıklarını ve hayat içinde yaşadıkları tecrübeler ve dış dünyaya dair duyusal algılar ile bilgilerini oluşturup zihinlerini zamanla doldurdukları görüşünü ileri sürer.

Hiç yorum yok: