14 Kasım 2008 Cuma

HABER
SAVAŞ DİNÇEL’İ Anma Karikatür Sergisi
15 Kasım Cumartesi günü Karikatür Vakfı Galerisi‘nde açılıyor
Geçen yıl 20 Aralık'ta yitirdiğimiz oyuncu, yönetmen ve karikatürist Savaş Dinçel’in karikatür sergisi 15 Kasım Cumartesi günü Saat:18.00’de Nezih Danyal Karikatür Vakfı Galerisi’nde açılıyor.
Sergide Dinçel’in seksenli yıllarda çizdiği Çok Sesli müzik karikatürleri ve son günlerinde yaptığı renkli çalışmaları yer alıyor.
19 Aralık tarihine kadar sürecek sergide Savaş Dinçel‘in 55 karikatürü karikatür sevenler izlenebilecek.
Kumrular sokak 26/A Kızılay adresinde bulunan Nezih Danyal Karikatür Vakfı Galerisi her ay değişen karikatür sergileri, öğrencilerle yapılan atölye çalışmaları, karikatür ve resim kursları gibi etkinliklerini sürdürmektedir.
SAVAŞ DİNÇEL (1942, 2007)
Tiyatro sanatçısı, karikatürist, sinema oyuncusu, yazar ve yönetmen.
Dinçel, İstanbul'un Fatih ilçesinde 1942 yılında doğdu. İlkokulu Koca Ragıp Paşa İlkokulu'nda tamamladıktan sonra İstanbul Erkek Lisesi'ne kaydoldu. Tiyatro eğitimine İstanbul Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde başladı. Tiyatro eğitiminin yanı sıra amatör olarak karikatür çizmeye başladı. Tiyatrocu olarak ilk kez İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahne aldı. 1980 askeri darbesi sonucu sıkıyönetim ilanıyla İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan uzaklaştırıldı. Güldürü Eğitim Merkezi'nde karikatürist olarak çalışırken Günaydın gazetesine de karikatürler çizdi. Burada "Tonton" adlı karikatür bantlarını yayımladı. Danıştayın onamasıyla Şehir Tiyatroları'nda tekrar dönerek çalışmaya başladı. İki kez karikatür sergisi açtı ve karikatürlerini ‘Çok Sesli’ isimli kitapta topladı. "Çizgilerle Nazım Hikmet" adlı çizgi roman kitabını yaptı. Ziya Öztan'ın yönetmenliğini üstlendiği Kurtuluş ve Cumhuriyet filmlerinde İsmet İnönü'yü canlandırdı. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, AST, Gen-Ar tiyatrolarında çalıştı.
Uçurtmanın Kuyruğu, Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye oyunlarını yazdı, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı, Keşanlı Ali Destanı, Godot'yu Beklerken, Artiz Mektebi, Hamlet 2001 gibi oyunlarda, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Ağır Roman, Bizimkiler, Oğlum Adam Olacak, Ekmek Teknesi film ve dizilerinde oynadı. Dinçel, yaşamının sonuna kadar Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. Bunun yanı sıra karikatür ve afiş çalışmalarını da sürdürdü.ÖDÜLLERİ
Afife Tiyatro Ödülleri : Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu-Sersem Kocanın Kurnaz Karısı-2000,
8. ÇASOD "En İyi Oyuncu" Ödülleri, 2001, En İyi Erkek Oyuncu, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar,
20. İstanbul Film Festivali, 2001, En İyi Erkek Oyuncu, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar,
22. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2000, En İyi Erkek Oyuncu, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar,
2. Lions Tiyatro Ödülleri, 2002, Yılın Oyun Yazarı, Uçurtmanın Kuyruğu.
Photobucket

Hiç yorum yok: