1 Kasım 2008 Cumartesi

Osman Yavuz İNAL_yazıyor:






Blogger’a erişimin yasaklandığı günlerde; duruma ilişkin değerlendirmesini forumedebiyat ortamında açıklayan Osman Yavuz İnal arkadaşımız, şimdi de Mizah Ve Şiir Dostları’yla paylaşıyor düşüncelerini.BLOGGER NEDEN KAPATILDI
.......................Osman Yavuz İnal

not: aşağıdaki metin, "blogger'a erişim yasaklandı..."ğında kaleme alınmıştır.


Bu kararın da kısa bir zaman sonra düzeleceğini sanıyorum. Çünkü toptan yasakçılığın yanlış olduğunu sağır sultan bile duya duya öğrendi... Yanlış yapan bir site var ise, hukuk kuralları işletilir. Ama toptan yasaklamak ne kadar doğru? Burada eleştirilmesi gereken tek bir nokta vardır. O da sadece yasadışı olarak Digiturk'ün içeriğini yayınlayan blogun kapatılması gerekirken, tüm blog servisine kilit vurulmasıdır. Asıl sorunumuz budur! Youtube ve benzeri örneklerde olduğu gibi!

Bu tatsız tuzsuz haberden sonra nedense canım hikaye anlatmak istedi.

Hemen hemen herkesin bildiği bir SARI ÖKÜZ hikâyesi vardır ya...
Anlatayım dedim.


Aslan sürüsü, sığır sürüsüne dadanmış. Her gün saldırı… Kimi gün bir öküz kimi gün bir aslan yaralanıyor, ölüyor… Bıkmış usanmış sığır sürüsü. Elçi göndermişler, barış için.
Aslanlar, "Tamam barış yapalım ama şu sizin sürünün içindeki sarı öküz bize ters bakıyor. Ondan hoşlanmıyoruz. Onu bize verin, barış yapalım" demişler.

Sığırlar toplanmış. Sürünün en savaşçı üyesiymiş istedikleri. Yaşlı öküz karşı çıkmış, "Vermeyin sarı öküzü" demiş ama dinletememiş. Sürünün akıbeti için, savaşın bitmesi için sarı öküz feda edilmiş…

Birkaç gün sonra Aslanlar, "Şu kara öküz de, tıpkı sarı öküz gibi bize ters bakıyor. Onu verin bize. Yoksa barışı bozar, saldırırız…" Sürü toplanmış, tartışmış ve sonunda kara öküzü de vermişler.
Birkaç günü huzurlu geçirmiş, sığır sürüsü. Ama sonra aslanlar yine gelmiş.

Bu kez alacalı öküzü, birkaç gün sonra genç bir sığırı istemişler.

Bu durum aylarca devam etmiş… Gün gelmiş, sığır sürüsünün sayısı azalmış...
Artık aslan sürüsüne direnecek sayı ve güçleri kalmamış. Aslanlar istedikleri an gelip, içlerinden birini alıp gidiyor ve bu duruma karşı hiçbir şey yapamıyorlarmış.
"Yaşlı öküz"e sormuşlar, "Biz nerede hata yaptık?" diye.
..... Yanıt acı vericiymiş:

Hiç yorum yok: