3 Mart 2009 Salı

İZMİR’DEN KARİKATÜRLÜ HABERLER!

MİNİK KARİKATÜRCÜLER
İzmir Özel İlkim Anaokulunda 3- 6 yaş grubu çocuklar ilk karikatürlerini çizdiler. Karikatürist ağabeyleri Mustafa Yıldız ile birlikte çizdikleri “Güneş Adam” karikatüründe bayağı eğlendiler. Yetenekli olanların hemen kendini belli ettiğini belirten Yıldız, “Okullarda başlattığım karikatür derslerine anaokulu da ilave ettim. Burada gördüm ki karikatürü sevmenin yaşı yok. Çizebilme dürtüsü, küçük yaşlarına rağmen müthiş! Yaptığımız çalışmada tüm çocukların bir şeyler çizmesi, bazılarının kendi yaratıcılığını katması karşısında şaşırmamak elde değil” dedi.

KİRPİ MİZAH SAYFASI
Türkiye’nin en çok satan yerel gazetesi Yeni Asır, Cuma günleri “Kirpi” mizah sayfası yayınlıyor. Gazete çalışanları Tufan Selçuk, Ali Osman Taş ve Yusuf Akıncı tarafından hazırlanan sayfa, geçtiğimiz yıllarda da yayınlanmıştı.

FORUM BORNOVA’DA KARİKATÜR SERGİSİ
“Küresel Isınma” konulu 4.Uluslararası İstanbul Karikatür festivali sergisi Forum Bornova’da açılıyor. 1- 8 Mart tarihlerinde açık kalacak sergide yerli ve yabancı birçok karikatüristin eseri bulunuyor. Daha öncede İstanbul’da açılan serginin ilgi çekeceği sanılıyor.
haber.... Photobucket .... mustafa yıldız

Hiç yorum yok: