10 Temmuz 2010 Cumartesi

pas geçilmeyecek fikir_A_lar.
..PLAN BOZULUNCA
Akıl hastanesinde yatan bir grup, bir araya gelip kaçış planı yaparlar. Elebaşları planı anlatır :
”- Büyük bir kütük bulup, önce birinci kapıyı, sonra ikinci kapıyı ve daha sonra üçüncü kapıyı kıracağız. Sonra da kaçıp başımızın çaresine bakacağız.”
Sabah olur. Buldukları kütükle önce birinci kapıyı , ardından ikinci kapıyı kırarlar.Sonrasında, üçüncü kapıya yönelirler. Ancak, üçüncü kapı açıktır. Kapının açık olduğunu gören elebaşları haykırır:
”- Arkadaşlaaar plan bozuldu.!. Geri dönüyoruuuz.!.”
*
ÇARŞAMBA
Bir “BAYAN ŞEF”in sekreteri olarak çalışan; sarışın, esmer ve kumral üç kadın arkadaş... Ülkenin yaşadığı kriz ortamında bir işleri olduğu için oldukça mutludurlar.
Zamanla bir şey fark etmişler... Şefleri her çarşamba günü ve mesai bitimine iki saat kala bürodan çıkıp gidiyor.
“Nasıl olsa, gidince dönmüyor şef. O gider gitmez, biz de erkenden tüyelim.” diye, kendi aralarında anlaşırlar.
Ertesi çarşamba şef gider gitmez, üçü de erkenden çıkmış bürodan. Esmer olan, alışveriş yaparak zamanını değerlendirmiş. Kumral; önce kuaföre, sonra da sinemaya gidip keyifli bir öğleden sonra geçirmiş. Sarışın ise doğruca evine gitmiş. Kapıyı açınca ne görsün? Şefi ve kocası yatak odası muhabbetinde.... Hiç gürültü yapmadan kapıyı kapamış ve sessizce evden çıkıp gitmiş.
Ertesi çarşamba, şef yine erken çıkınca, diğer sekreterler; “-E, hadi biz de gidiyoruz!” diye hazırlanınca, istifini bozmayan Sarışın sekreter;
”- Ben yokum arkadaşlar! Öyle erken falan çıkamam. Biliyor musunuz, geçen hafta az kalsın şefe yakalanıyordum.!” demiş.

Hiç yorum yok: