30 Aralık 2011 Cuma

       Sevdakâr ÇELİK  'ten 2 yeni ROMAN:*
       Akvaryum Yayınevi’nce 2011 yılı programı çerçevesinde yayımlanan ARKADAŞIM KİTAP, MUTLULUĞUN RESMİ, MARANGOZUN ÜÇ ÇIRAĞI, VAKİT NAKİTTİR DOSTLAR adlı yapıtlarımın ardından BİR ÇOCUĞUN GÜNCESİNDEN ve HOŞÇA KAL İSTANBUL adlı romanlarım da okuyucusuyla buluştu.
        Yazar Erdal ÇAKICIOĞLU’nun, eserler hakkındaki kısa değerlendirmeleri şöyle:
        BİR ÇOCUĞUN GÜNCESİNDEN:
        Eğitimci yazar Sevdakâr ÇELİK, bir çocuğun gözünden büyüklere ve aile ilişkilerine bakıp, bir çocuğun "akıl almaz sezgi gücüyle" yorumlar getiriyor bu günce-romanında.
Birbirini güçlendiren ve âdeta bir su gibi akan günlük olaylar üzerinden; çocukların hiç de yabana atılmayacak düşüncelerinin olduğunu, etkili çözümler üretebildiklerini, büyüklerin onları ilgilendirmediğini sandıkları sorunlarda çocukların da çok duyarlı olduklarını; özetle, göremediğimiz bir gerçeği gözler önüne seriyor...
        Ailece okunması ve tartışılması gereken bir kitap!
*
       HOŞÇA KAL İSTANBUL:
       İstanbul, ancak bu kadar güzel tasvir edilebilir...
       Ve usta yazar Sevdakâr ÇELİK'in kaleminden, İstanbul'a çalışmak için göç eden insanların yaşamı, ancak böyle anlatılabilir.
       Genç yaşta ölen ve gerçekten memleketinin gururu olan Dr. Cengiz KILIÇ'a vefa borcu, ancak böyle ödenebilir.
       Hüznün içinde nasıl gülünebileceğini, bu romanda göreceksiniz...

1 yorum:

gülelim gülüşelim dedi ki...

Başarınızı kutlarım. Bu kitapları aşağıdaki adresime yollarsanız sevinirim. Adresinizi verirseniz ben de size kitaplarımdan postalarım.
Erhan Tığlı
Uzuncaova cad. 69- 12 Beşiktaş- İstanul