12 Eylül 2012 Çarşamba

“KARİKATÜRİSTLER GÜNGÖR KABAKÇIOĞLU İÇİN ÇİZİYOR” SERGİSİ ANTALYA’DA AÇILDI_( o7-21 Eylül 2012)
SERGİ KATILIMCILARI:
Ahmet Ümit AKKOCA - Akdağ SAYDUT - Antoni MARTINS - Asaf BUDAK - Asuman KÜÇÜKKANTARCI - Atilla ATALA - Ayten KÖSE - Azem YILMAZ - Birol ÇÜN - Burak AKERDEM -Cemalettin GÜZELOĞLU - Cihan DEMİRCİ - Coşkun GÖLE - Çiğdem DEMİR - Elgin AKPINAR - Emre YILMAZ - Eray ÖZBEK - Erdoğan KARAYEL - Esma Burcu SERELİ - Fiesky Alejandro Rivas SEQUERA - Firuz KUTAL - Güngör KABAKÇIOĞLU - Halil İ.YILDIRIM - Halit Kurtulmuş AYTOSLU - Hayati BOYACIOĞLU - Hicabi DEMİRCİ - Hilmi ŞİMŞEK - Hülya ERŞAHİN - Hüseyin ALPARSLAN- Hüseyin SOYLU - İsmail DOĞAN - İzel ROZENTAL - Kamil YAVUZ - Kürşat COŞGUN - Kürşat ZAMAN - Lütfü ÇAKIN - Mehmet Ali KAPTI - Mehmet KAHRAMAN - Mehmet ZEBER - Menekşe ÇAM - Muharrem AKTEN - Mustafa BORA - Nevzat VARHAN - Numan Seven - Nuri BİLGİN - Raimundo Waldez Da C.DUARTE- Raşit YAKALI - Raul Alfonso GRISALES - Refik TİNİŞ - Saadet Demir YALÇIN - Sevdakâr ÇELİK - Sezer ODABAŞIOĞLU - Sonay YILMAZ - Şahan NOYAN - Şevket YALAZ - Yasemin ÇİLOĞLU
Ayrıntılı Bilgi İçin: http://www.oburmizah.com/
 http://oburmizah.com/wp/?p=7161

“KARİKATÜRİSTLER GÜNGÖR KABAKÇIOĞLU İÇİN ÇİZİYOR” SERGİSİ ANTALYA’DA AÇILDI_( o7-21 Eylül 2012)

Obur Mizah tarafından düzenlenen ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Güngör Kabakçıoğlu’nun 1.ölüm yıldönümü anısına düzenlenen sergi Antalya’da Yenimahalle Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergi açılış sunumunu Yenimahalle Kültür Merkezi Koordinatörü Gülden Gözlem Küçük gerçekleştirdi. Küçük yaptığı konuşmada “Gençlere önem veren Kültür Merkezi’nin amaçları doğrultusunda bu tarz sergilerin çok önemli olduğunu” dile getirdi. Daha sonra Obur Mizah adına konuşan Emre Yılmaz “Güngör Kabakçıoğlu’nun 1. ölüm yıldönümü anısına düzenlediğimiz sergimizi Kabakçıoğlu’nun doğum yeri olan Antalya’ya getirdiğimiz için çok mutluyuz. Kabakçıoğlu’nun Türk karikatüründe çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Amacı Kabakçıoğlu’nu tanıtmak olan sergimize desteklerini sunan değerli ailesine, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne, Yenimahalle Kültür Merkezi’ne ve sergi katılımcısı değerli karikatüristlere Obur Mizah adına teşekkürlerimizi sunarız.” dedi. Daha sonra Güngör Kabakçıoğlu’nun kızı Zeynep Minkari yaptığı konuşmasında “Babam için düzenlenen bu sergiden dolayı çok mutlu ve duyguluyum. Serginin babamın doğum yeri olan Antalya’da açılması da bizler için ayrı bir mutluluk oldu. Serginin Antalya’da oluşmasını sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne, Yenimahalle Kültür Merkezi’ne, Obur Mizah’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi. Son konuşmayı yapmak için söz olan Antalya Büyükşehir Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Adem Akyürek “Güngör Kabakçıoğlu’nun Antalya adına çok önemli bir değer olduğunu belirterek, Kabakçıoğlu’nun adının daha geniş anlamda duyulması için her yıl düzenlenen karikatür yarışmasında adına bir ödül verilmesi için çalışmalara başlayacaklarının” müjdesini verdi. Belediye olarak böylesi önemli değerlere sahip çıkmaya özen gösterdiklerini dile getirerek Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın acil işleri nedeniyle sergiye gelemediğini ve selamlarını yolladığını iletti. Sergi açılışında Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Adem Akyürek, Yenimahalle Kültür Merkezi Müdürü Kutsal Kaynak ve Koordinatör Gülden Gözlem Küçük, Kabakçıoğlunun kızı Zeynep Minkari ve eşi Sadık Minkari, sergi katılımcısı karikatüristler Atilla Atala, Kürşat Zaman, Numan Seven, usta karikatürist Nuri Kurtcebe, çeşitli STK temsilcileri ve Antalya halkı büyük ilgi gösterdi. ...Sergi 21 Eylül 2012 tarihine kadar Yenimahalle Kültür Merkezi’nde izleyicinin karşısında olacak.
**.**
“KARİKATÜRİSTLER GÜNGÖR KABAKÇIOĞLU İÇİN ÇİZİYOR” ANTALYA SERGİSİ
Obur Mizah tarafından Karikatürist, Ressam ve Mimar Güngör Kabakçıoğlu’nun 1.ölüm yıldönümü anısına düzenlenen ve birincisi İstanbul’da Mimarlar Odası Yıldız Şubesi’nde açılan sergi ikinci durağında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Kabakçıoğlu’nun doğum yeri olan Antalya’da açılıyor. Sergide Türk ve Dünya karikatüristlerinin Güngör Kabakçıoğlu portrelerinin yanında Kabakçıoğlu arşivinden karikatür, fotoğraf ve yazılar da yer alıyor. Sergi günümüz karikatüristlerinin portreleri ve özel belgelerle... Güngör Kabakçıoğlu’nu daha geniş çerçevede tanıtmayı amaçlıyor. Güngör Kabakçıoğlu’nun 1.ölüm yıldönümü anısına 7 Eylül tarihinde açılışını yapacak olan sergiye tüm sanatseverler davetlidir.
Açılış ve Kokteyl: 07 Eylül 2012 Cuma
Açılış Saati: 18.00
Sergi Süresi: o7-21 Eylül 2012
Yer: Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı
Yenimahalle Kültür Merkezi
Yenimahalle 2428. Sok. No: 39 Kepez / Antalya
Tel : 325 86 67 - 325 91 31

Hiç yorum yok: