29 Temmuz 2013 Pazartesi

Tiyatro oyuncusu Hakan BOYAV’ın karikatürcülük yönü:



Karikatür sanatıyla profesyonelce ilgilenen ve bu bağlamda, “Hâlâ her gün çiziyorum.” diyen bir tiyatro oyuncusudur Hakan BOYAV. Çizer olduğunu çok kişi bilmiyor olsa da onun bu uğraşıya adım atmasının ve oyunculuk alanında da çizgiden yararlanmasının ilginç bir öyküsü vardır.
Abdi İpekçi, Altan Erbulak, Yunus Nadi anısına verilen ödülleri kazandığını ifade ederken, Necati Abacı’dan karikatür dersleri aldığını da açıklamaktadır. Yeni Asır'da mizah eki çıkarması da onun karikatürle kurduğu bağın bir başka yansımasıdır.
Sanatçının; “Karikatür merakınız nasıl başladı? , İlk ne çizdiniz? , Çizerliğin oyunculuğunuza katkıları ne oldu? , Çizer olduğunuzu çok kişi bilmiyor. , Neden bıraktınız?” gibi v.b. sorulara verdiği yanıtlar, onu daha yakından tanımak isteyenlerin merakını giderecektir kuşkusuz.

Bir karikatürist olarak Hakan Boyav'ın merak edilen yönlerini öğrenmek ereğiyle, kendisiyle yapılan uzun röportajı okumak yeterli olacaktır. Söz konusu röportaja, aşağıdaki bağlantı adresinden erişilmekte...

**
http://www.youtube.com/watch?v=HCsHR8znZLk  <  adresinden ulaşılan Hakan BOYAV ve Ankaragücü Karikatürleri” de, sanatçıya ilişkin bilgileri tamamlayıcı bir unsur olacaktır.
Sevdakâr ÇELİK
29.07.2013
 Hakan BOYAV’ın özgeçmişi:

Hakan Boyav, 1964 yılında İzmir'in Ödemiş ilçesindede doğdu. 1974 yılında Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'nden, 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'den mezun oldu. 1988 yılında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun kurum ekibinde görev aldı ve 1988 yılından 1993 yılına kadar Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. 1993 yılından 2003 yılına kadar Antalya Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı. 2003 yılından itibaren Ankara Devlet Tiyatrosu görev almaya başladı. Halen Ankara Devlet Tiyatrosu'nun kadrolu sanatçısıdır. Ayrıca profesyonel olarak karikatür sanatı ile de ilgilenmektedir. Bu alanda iki kişisel sergisi vardır. Bir albümü, ulusal ve uluslararası birçok ödülü ve adaylıkları bulunmaktadır. 2002 yılından bu yana çeşitli sinema ve televizyon çalışmaları da yapmaktadır.

*kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Hakan_Boyav

Hiç yorum yok: