16 Kasım 2007 Cuma

Üsküdar Küresel Eylem Grubu’nun
“Kyoto’yu İmzala, İklim Değişikliğini Durdur” etkinliği,
Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı..

................... Üsküdar KEG -Sibel Erduman * Vahit Akça

Üsküdar Küresel Eylem Grubu’nun, 11 Kasım Altünizade Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği “Kyoto’yu İmzala, Iklim Değişikliğini Durdur” etkinliğine, çocuklarını alıp gelenler de dahil olmak üzere, etkinliği başından sonuna kadar izleyen her kesimden yaklaşık 60-70 kişi katıldı. Çocukların bu düzeyde katılımını sağlamış olmak, programın ulaşmak istediği yere geldiğinin bir göstergesiydi.
Panel öncesi karikatürist Muhittin Köroğlu'nun karikaturlerinden oluşan yaklaşık yarım saatlik bir slayt gösterisi herkes tarafindan sonuna kadar ilgiyle izlendi. Çevreyle (hava kirliliği, kuraklık, denizlerin kirlenmesi, yeşilliklerin yok olması gibi) daha doğrusu yaşama ilişkin her şeyin bir bir yok olmasını anlatan slayt gösterisini cocuklar da rahatlıkla ve ilgiyle izlediler.
Moderatörlüğünü Berna Tezcan’ın yaptığı panelde konusmacılar, Doğan Tarkan (KEG aktivisti), Aysel Ataseven (Yeşiller Grubu) ve sanatçı Zeynep Casalini; bu acısız romantik hüznü, konuşmalarıyla somutlaştırıp dinleyicilere aslında bunun bir sistem meselesi olduğunu, bu dengesizliğin en çok yoksul ülkelerin yoksul insanlarını etkileyeceğini ve böyle giderse yoksulların bu romantizmi yaşayamadan yok olacağını zenginlerin ise yine de en azından romantizmini yaşayabileceğini anlattılar. Panelin sonunda sahne alan müzik topluluğu Grup Marsis’i, etkinliğe katılanlar keyifle izledi.
Salon girişinde açılan karikatür sergisindeki çalışmalar renkli ve oldukça çarpıcı bulundu. Karikatürcüler Derneği’nin destek verdigi bu sergiye, dernek üyesi Akdağ Saydut, Aziz Yavuzdoğan, Canol Kocagöz, Hasan Seçkin, Kamil Yavuz, Muhittin Köroğlu, Mustafa Bilgin ve Vahit Akça ikişer karikatürle katıldılar.. 45 eserin sergilendiği sergide ayrıca yabancı karikatürcülerin çevre ile ilgili çalışmaları da yer aldı..

Hiç yorum yok: