14 Temmuz 2008 Pazartesi

 KARİKATÜRCÜ İLHAN DEĞİRMENCİ’NİN
KİŞİSEL WEB SİTESİ YAYINDA...
*Yaşamını Almanya’da sürdüren karikatürcü arkadaşımız İlhan DEĞİRMENCİ, Eurocanlar WEB sitesinin ardından, mizaha katkı erekli KİŞİSEL WEB sitesini de devreye soktu.

EUROCANLAR -basılı- MİZAH DERGİSİ sahibi ve genel yayın sorumlusu DEĞİRMENCİ’yi; gayretlerinin yeni ve olumlu bir boyutu olarak değerlendirdiğimiz KİŞİSEL WEB sitesinden ötürü kutluyor, başarılar diliyoruz.*
http://www.ilhandegirmenci.com/ adresinden erişilen ve henüz yapım aşamasında olan sitenin “ANA MENÜ“sü, site hakkında düşünce edinmemizi sağlayabilir:
+.Anasayfa /Sunuş /Biografi /Dergi /Kitap /Sergi /Eurocanlar /Küçük göçmen /Türkiye gündemi /Avrupa gündemi /Dünya gündemi /İletişim /Ziyaretçi defteri /Yasal uyarı /Günün karikatürü /Basın /Etkinlikler /Duyuru /Çizgi kahramanlarım /Portre /Animasyon*
Şu sözler sevgili arkadaşımız İLHAN’a aittir. Diyor ki;''EURO CANLAR çizgi roman mizah dergisinin çıkış noktası ırk, dil, din, renk ayrımı yapmadan göçü ve göçmenliği anlatmaktır; bunun için çıkmıştır, bunun için vardır.
BİR YİĞİT GURBETE GİTTİ-
Zamanında, “Bir yiğit gurbete gitse, gör başına neler gelir" dediler. O yiğit gurbete gitti; “Gurbette ne yedi ne içti; gittiği gurbette ne gibi sorunlar yaşadı, yaşıyor?.” diye hiç kimse arayıp sormadı. Gittiği o ülkede kendi imkanları ile dilini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini yaşatmaya çalışan o yiğit; şimdi gurbette yaşadıklarını, ilk günden itibaren (Ocak 2006 ) 'EURO CANLAR çizgi roman mizah dergisinde, çizgi ve mizah yoluyla anlatmaya çalışıyor ve çalışacak..”
*
Sitenin “SUNUŞ” bölümündeki sözlerinin altını da çizmeliyiz DEĞİRMENCİ’nin:“Şimdi bana sorsalar, dünyaya yeniden gelsen hangi mesleği yapmak istersin diye , hiç düşünmeden yine karikatürcü olurum derdim .Tıpkı bugün yaptığım gibi .
İnsanlar arasında, ırk, dil, din, renk ayrımı yapmadan; ezilen, sömürülen, haksızlığa uğramış olan insanlara kalemimle güç verip, destek olmak için.. .(...) Karikatür ve mizah dünyasında siz izleyenlerimle sık sık buluşmak dileği ile .”

* **http://mizahvesiir.blogspot.com/ DOSTLARI’nın gerekli ilgiyi gösterecekleri düşüncesiyle; http://www.ilhandegirmenci.com/ ‘a, başarılı ve uzun soluklu bir ömür diliyorum.

Sevdakâr ÇELİK
ı3/ı4 Temmuz 2oo8

Hiç yorum yok: