1 Temmuz 2012 Pazar

“KARİKATÜRİSTLER GÜNGÖR KABAKÇIOĞLU İÇİN ÇİZİYOR” SERGİSİ İSTANBUL’DA AÇILDI

AYRINTILI BİLGİ VE HABER İÇİN TIKLAYIN

Obur Mizah tarafından Güngör Kabakçıoğlu’nun 1.ölüm yıldönümü anısına düzenlenen sergi İstanbul’da açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Kabakçıoğlu’nun kardeşi Tanju Kabakçıoğlu, kızı Zeynep Minkari, oğlu Ömer Kabakçıoğlu, ailesi, torunları ve sergi katılımcısı karikatüristler yer aldı.
Açılış konuşmasında söz alan Zeynep Minkari “Başta Obur Mizah olmak üzere sergiye karikatürleriyle katılan tüm karikatüristlere teşekkür ederek, sergide yer alan portrelerin hepsi babamın bir yönünü yansıtıyor” sözleriyle çok mutlu olduğunu dile getirdi.
Daha sonra söz alan Tanju Kabakçıoğlu “75 senelik beraberliğimizde şifresini çözebilmiş değilim. Anahtarı kendinde saklı bir hazinenin mahsenidir Güngör” sözleriyle konuklardan büyük alkış aldı.
En son Obur Mizah ve karikatüristler adına konuşma yapan Emre Yılmaz “Göngör Hoca, ilk karikatür albümünü aldığım ustamdır. Albümü aldıktan seneler sonra O’nunla yüz yüze tanışma şansım oldu ve daha sonra görüşmelerimiz devam etti. Bu görüşmelerimizde yaptığı nasihatlarla kulağımda birçok küpeleri vardır” sözleriyle sergiye sonsuz destek veren Kabakçıoğlu ve Minkari ailelerine ve sergi katılımcısı karikatüristlere teşekkür etti.
Sergide karikatüristlerin Kabakçıoğlu için yaptıkları portreler ve Güngör Kabakçıoğlu’nun özel arşivinden karikatür, resim, fotoğraflar ve yazılar yer alıyor.
Güngör Kabakçıoğlu’nun 1.ölüm yıldönümü olan 27 Haziran tarihinde açılışı yapılan sergi 20 Temmuz tarihine kadar TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası, Barbaros Bulvarı, Beşiktaş/ İstanbul adresinde izlenebilir.
ileti/ emre yilmaz _: 30 Haziran 2012 _18:15

Hiç yorum yok: