9 Aralık 2007 Pazar

*DÜNYA "SALAKLIK TARİHİ"NE GEÇENLER _1
1- Jake Fon isimli Macar adam, eşini korkutmak için kendini asmış pozu verdi. Eve gelen eş kocasını o halde görünce bayıldı. Kapıyı açık gören komşu kadın içeri girince iki cesetle katşılaştığını sanıp evi soydu. Topladıklarıyla çıkarken, Jake kadına bir tekme attı. Cesedin canlandığını sanan kadın korkudan öldü. Jake beraat etti. 2- New York'ta 5. Cadde'de bir adama araç çarptı. Adama bir şey olmamıştı.Şoförle konuştu ve kalkacakken olayı gören biri yanına gelerek, kalkmazsa sigortadan para alabileceğini söyleyince yeniden aracın önüne yattı. Araç sürücüsü ise adamın gittiğini düşünerek gaza bastı ve adam öldü.
3-1971'de toprak kaymalarını incelemek isteyen Japon bilimcileri, büyük bir yağmur fırtınası efekti yaratmak için bir tepeyi yangın hortumlarıyla adamakıllı suladılar. Bu yüzden tepenin çökmesi sonucu meydana gelen heyelanda, dört bilimciyle 11 izleyici hayatını kaybetti.
4- 1932 ylında Los Angeles Olimpiyatlarında Fransız atlet Jules Noel'in disk atmada kırdığı olimpiyat rekoru sayılmadı. Çünkü atışı izlemesi gereken bütün hakemler, sırıkla yüksek atlama yarışmasını izlemek için arkalarını dönmüşlerdi.

5- Gillette şirketi 19o2 yılında güvenli jilet satmaya başladığında, yüzlerce erkek onlardan aldı. Sonra da bu jiletlerin sakallarınıkesmediğini söyleyerek onları çöpe attılar. Gillette yetkilileri, durumdan mutsuz olan müşterilerinin tıraş olmadan önce jiletin sarıldığı kâğıdı çıkarmadıklarını fark etti.
6- 1975 yılında İngiliz bir çift televizyonda en sevdikleri programı izlerken erkek,yarım saat süren bir gülme krizi geçirerek öldü. Eşi, cenaze merasiminden sonra programın yapımcılarına bir mektup yazarak, kocasını hayatının son dakikalarında bu kadar mutlu ettikleri için teşekkür etti.7- 1840 ylında ABD Başkanlığına seçilen William Henry Harrison, çok soğuk bir günde Washington'da açık havada düzenlenen "Göreve Başlama" töreninde şapka ve palto giymeyi reddederek yaptığı uzun konuşma sonucu zatürre oldu. Yeni Başkan sadece bir ay görev yaptıktan sonra zatürreden öldü.*
*DÜNYA "SALAKLIK TARİHİ"NE GEÇENLER*_2
1- Pennsylvania Radnor'da bir şüpheliyi sorguya çeken polis, şüphelinin kafasına metal bir süzgeç yerleştirmiş ve tellerle fotokopi makinasına bağlamıştı. Polisin fotokopi makinasında şüphelinin yalanlarını yazdığını söylemesine inanan şüpheli suçunu itiraf etti.
2- Fransız ordusu, askerlerin mayın tarlalarında
yürüyebilmelerini sağlayan patlamaya dayanıklı botlar icat etti.
Fakat botlar o kadar ağır ve içinde yürünmesi o kadar zordu ki,
askerler mayınlarla havaya uçmadan önce,
pusuya yatan düşman askerleri tarafından vuruluyorlardı.
3- ABD'nin Alabama eyaletinde 25 yaşındaki bir asker,
tükürme alışkanlığının kurbanı oldu.
Pencerenin kenarına oturarak, tükrüğünü, büyük bir tencere şeklindeki sokak lambasına isabet ettirmeye çalışan asker, dengesini kaybedip 11. kattan düştü.
4- Florida'da bir soyguncu parmak izlerinden yakalanınca şaşırdı.
Çünkü her soygunda eldiven giymeye özen göstermişti,
fakat yarım parmaklı golf eldiveni kullanıyordu.

5- Kamboçya'da 2 asker, patlamamış mayınla
futbol oynamaya kalkınca hayatlarını kaybetti.
Olayı ilginç kılan bir başka nokta, parçalanarak can veren
2 askerin, Kamboçya ordusunun "en iyi mayın uzmanları"
arasında yer almasıydı.
**
*GÖNDEREN- Melisa GÜL
-Teşekkürler ediyoruz Melisa kardeşimize / MİZAH VE ŞİİR

Hiç yorum yok: