29 Mart 2008 Cumartesi

sevdakâr çelik_
Değerli MİZAH VE ŞİİR Dostları,
23 Mart 2oo8 Pazar günü İstanbul Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen “Karikatüristler Abidin Dino’yu Anıyor” karikatür sergisini duymayanınız kalmamıştır. Sergiyi izleyenlerin, bu başarılı etkinliği uzun süre unutmayacakları açıktır.
Bir karikatür sergisinin böylesine etkileyici bir sonuca ulaşması çok da sevindiricidir.
Bu sonucun elde edilmesinde önemli etkenler vardır. Herkesçe bilinen nedenleri şöyle sıralayabiliriz:
Sergi konusunun isabetli seçimi, etkinliğin konuya denk düşen bir mekânda gerçekleştirilmesi, açılışa katılımın (sanatçı dostlar da dahil) yüksek olması ve kuşkusuz, sergide yer alan yapıtların değeri...
Bunlar, görünen / bilinen şeyler...
Çoğunluğun bilmediği unsurlar da var. Bu bağlamda bildiklerimi kısaca paylaşmaya çalışayım:
Aslında tek bir cümle bile durumu açıklamaya yeterlidir...
Bu sergiye EMEK, SABIR VE YÜREK konmuştur. Bu yürek Emre YILMAZ yüreğidir.
Sanatın etki gücüne inanan, işine tutkuyla sarılan Emre arkadaşımız; nezaketli, vefalı ve saygılı bir kişiliktir. Tutarlıdır. Çünkü o, sanatçı TAVRInın sanat ürünü denli önemli olduğunun bilincindedir... Kuşkusuz ve ancak böylesi sanatçılar gönüllere taht kurmakta ve hayatı “olumlu yönde düzenleme” konusunda fazlasıyla pay sahibi olmaktadırlar.
Emre YILMAZ, henüz yolun başındayken, böyle bir ışığa sahip olduğunu, gerçek sanatçılara yakışan bir “sükûnet içinde” göstermiştir.
***
Açıklamalıyım ki; bu başarılı sergiye imza atmak, Emre’nin İKİ yılını almıştır.
Bu konuda sıklıkla süren yazışmalarımızda, nasıl güzel bir heyecan içinde olduğunu burada anlatmak olanaksızdır.
Ankara’daki bir etkinlikte tanıştığı Tan ORAL ustaya dair yazdığı sevgi ve saygı içerikli sözler; “Karikatüristler Abidin Dino’yu Anıyor” sergisi sonrası Raşit YAKALI , Güngör KABAKÇIOĞLU (...) gibi değerli ustaları da kapsamış oldu.
Dedik ya;” Emre, gerçek bir sanatçıya yaraşan içtenliğe; tavır, tutum ve yüreğe sahiptir.”
Dileğimiz,EMRELER’in çoğalmasıdır.
YOLU açık ve aydınlık olsun bu bu güzel arkadaşımızın..
Kendisini yürekten kutluyorum.
.............. Sevdakâr ÇELiK
................ 28.o3.2oo8
Photobucket
* * *
Emre YILMAZ'ı tanıyalım:
1984 yılında Ankara'da doğdu. Çocukluğundan beri çizdiğini söyleyen Emre, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Şu an Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde 4.Sınıf öğrencisidir.
*İnternet üzerinden yayın yapan OBURMİZAH’ı yönetmektedir.
Photobucket
Katıldığı Bazı Sergiler ve Etkinlikler:
Kişisel Karikatür Sergisi:-
Nazım Hikmet Kültür Evi/ANKARA-Mart 2007
Karma Sergiler:-1)-Çorum KARDER Atilla İlhan Portre Karikatür Sergisi/Çorum-Mart 2007
-2)-H.Ü. G.S.F. Seramik Bölümü Öğrencileri Sergisi/ Nurol Sanat Galerisi/ANKARA- Haziran 2007
Etkinlik: -H.Ü. Kağıt Fırın Çalıştayı/ANKARA-Mayıs 2007
* * *
Photobucket
EMRE YILMAZ’IN
KALEMİNDEN
SERGİ
İZLENİMLERİ:
Obur Mizah’ın Nazım Hikmet Kültür Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Karikatüristler Abidin Dino’yu Anıyor” Karikatür Sergimiz 23 Mart Pazar günü İstanbul Nazım Hikmet Kültür Merkezinde açılışını yaptı.
Photobucket
Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın sonucu olan sergimizin son 7 ayı mekan ayarlama, karikatüristleri davet etme ve bir çok çalışma ile sonlandı. Sergi açılışı bu 2 yıllık çalışmanın sonucunu fazlasıyla karşıladı. Sergiye karikatüristlerin ve izleyicilerin ilgisi serginin keyfini üst düzeye çıkardı.
Photobucket
Sergiye Güngör Kabakçıoğlu, Tan Oral, Raşit Yakalı, Aziz Yavuzdoğan, Vahit Akça, Mustafa Bilgin, Kamil Yavuz, Ekrem Borazan ve Sabri Gündoğdu gibi usta karikatüristlerin yanında Gülen Eren, Eda Taşlı, Esma Sereli, Hilmi Şimşek, Erdal Karakoç ve Gökçen Yılmaz gibi sergimize karikatürleriyle destek veren genç karikatüristlerde katıldı.
Photobucket
Katılımıyla sergiye onur veren Güngör Kabakçıoğlu Usta “Portreler” kataloğunu benim için imzalayarak ve portre çalışmamı yaparak bana hayatım boyunca unutamayacağım bir mutluluk yaşattı.
Photobucket
Sergimizi destekleyen başta Nazım Hikmet Kültür Merkezi YÖNETİMİne, karikatürleriyle sergimize katılan birbirinden değerli karikatüristlere, internet üzerinden sergimizi destekleyen Mizah ve Şiir ve Sevdakâr Çelik'e, Karikatürcüler Derneği ve Forum Edebiyat ile Aziz Yavuzdoğan'a, Don Quichotte ve Erdoğan Karayel'e, Karikatür Haber ve Murat Yılmaz'a, Karikatür Okulu ve Raşit Yakalı'ya, Karikatür Okulu ve Oğuz Gürel'e, Mizah ve Çizgi ve Akdağ Saydut'a, Birgün Gazetesi'ne, Cumhuriyet Gazetesi'ne, Milliyet Gazetesi Blog'a, Cihan Demirci ve Mizah Haber'e, Cemal Keleşoğlu'na ve sergimizin açılışında bulunan ziyaretçilerimize teşekkürü bir borç biliriz. 20 Nisan 2008’e kadar sürecek olan sergimize ziyaretlerinizi bekleriz.
.................... Emre YILMAZ
Photobucket

Hiç yorum yok: