25 Haziran 2011 Cumartesi

YENİ AKREP,100.sayısıyla (Haziran2011) yayında...*
Photobucket *HABERimiz oldu,
*HABERiniz olsun.!.
(YENİ AKREP _sayı-100 _Haziran 2011_) kapak konusu:

SERAMİK VE KARİKATÜR SANATÇISI SEVCAN ÇERKEZ'İN YAPTIĞI KIBRIS TÜRK MİZAHİ KARAKTERLERİNDEN
ALiKKO iLE CAHER ÖLÜMSÜZLEŞTi

Magusa bölgesindeki Büyük Konuk Belediyesi’nin bu yıl
8’incisini düzenlediği Eko Gün etkinlikleri Büyük Konuk’ta gerçekleştirildi. "Eko Gün Etkinlikleri" çerçevesinde, Kıbrıs Türk Tiyatro Tarihi’ne önemli katkıları bulunan merhum Tiyatro Sanatçısı Kemal Tunç anısına, "Kemal Tunç Çocuk Parkı"nın açılışı da gerçekleştirildi...
"Kemal Tunç Çocuk Parkı" içerisinde, Tiyatro Sanatçısı Kemal Tunç’un 1963 yılında yaratıp yazdığı, radyo skeci ve tiyatro oyunu şeklinde radyoya ve sahneye aktardığı, Kıbrıs Türk Toplumu’nun gönlünde yıllarca taht kuran mizahi karakterlerden Alikko (Kemal Tunç) ve Caher (Osman BalıkçıoĞlu) mizahi karakterleri, Seramik ve Karikatür Sanatçısı Sevcan Çerkez tarafından heykele dönüştürülerek "Kemal Tunç Çocuk Parkı" içerisinde 15 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen törenle açıldı.
Büyük Konuk Belediyesi bir süre önce, merhum Tiyatro Sanatçısı Kemal Tunç’un annesinin köyü olan Büyük Konuk’ta, Alikko ile Caher karakterini yaşatmak amacıyla, bu karakterleri yıllarca canlandıran Kemal Tunç ile Osman Balıkçıoğlu’nun heykellerinin dikilmesi kararı almıştı.
Seramik ve Karikatür Sanatçısı Sevcan Çerkez tarafından yapılan heykeller, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Büyük Konuk Belediye Başkanı Sezai Sezen, Turizm ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, bazı bakan ve milletvekilleri, Seramik ve Karikatür Sanatçısı Sevcan Çerkez ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı.
Açılış törenine merhum Kemal Tunç’un ailesi katılırken, İngiltere’de bulunan ve rahatsız olduğu öğrenilen Osman Balıkçıoğlu katılamadı.
***
ULUSLARARASI .................................................. ADRES: ...... Hüseyin ÇAKMAK
KARİKATÜR VE MİZAH DERGİSİ ..........................
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği
YENİ AKREP, ........................................................................ Posta Kutusu: 87
100.sayısıyla (Haziran 2011) yayında...................................... .. Lefkoşa-Kuzey Kıbrıs
http://www.yeniakrep.org

Hiç yorum yok: