27 Mart 2012 Salı

FENAMİZAH'IN NİSAN SAYISI YAYINDA!

İNTERNET ÜZERİNDEN ÇEVRİMİÇİ ÜCRETSİZ OKUYABİLİRSİNİZ!
Uluslararası mizah dergisi FENAMİZAH'ın yeni sayısı 40 sayfa...
http://www.fenamizah.com/
Türkiye'den ve dünyadan tanınmış karikatürcülerin yanısıra genç çizerlerin çalışmalarının da bulunduğu dergide, ülke gündemini yansıtan karikatürler, çizgi-romanlar, bant karikatürler, mizah yazıları ve öyküsü, yarışmalar-duyurular yer alıyor.
Yayın yönetmenliğini Aziz Yavuzdoğan'ın yaptığı e-derginin Nisan-2012 sayısında yazılarıyla/çizgileriyle yer alanlar:
FENAMİZAH'ın 2. sayısına imzasıyla katkıda bulunan genç/ihtiyar çizerler:
AİLE (Turkey):
AZİZ YAVUZDOĞAN, YURDAGÜN GÖKER, ERDOĞAN BAŞOL, RAŞİT YAKALI, ŞEVKET YALAZ, OSMAN YAVUZ İNAL, SEVDAKÂR ÇELİK, EKREM BORAZAN, AKDAĞ SAYDUT, CEM KOÇ, MUSTAFA YILDIZ, FARUK KARAÇAY, BİROL ÇÜN, ADNAN TAÇ, REFİK TİNİŞ, GÜLAY GARİP KOÇERDİN, ERHAN TIĞLI, HALİS DOKGÖZ, EMRAH ARIKAN, EMRE YILMAZ, SELİM TANRISEVEN, DERYA SAMUR, UĞUR PAMUK, MEHMET SAİM BİLGE, LEVENT DAĞAŞAN, HÜSEYİN YAZGAÇ, BAHADIR UÇAN, KEZİBAN ÖZKOL, İLKE EKBUL, MAHMUT YÜCEL, ÇAĞLA GAYRETLİ, GÖKÇEN EKE.
DOSTLAR (International): JULI SANCHIS AGUADO, IGOR SMIRNOV, WESAM KHALİL, SZCZEPAN SADURSKİ, ALİ DİVANDARİ, HULE HANUSİC, ALEXANDER DUBOVSKY, MARK LYNCH, SABAHUDİN HADZİALİC, YOUNG SIK OH, VAHİD KERMANİ, PJKERIO, B.V.PANDURANGA RAO, MAKHMUD ESHONQULOV, SAFAA EL MOATY, İSMAİL KERA, MARIO MAGNETTI.
KONUK ŞAİR: AHMET GÜNBAŞ.
Aylık olarak internet üzerinden ücretsiz-çevrimiçi okuyabileceğiniz FENAMİZAH e-dergi'yi, dilerseniz pdf dosyasını indirerek de arşivleyebilirsiniz.
FENAMİZAH e-dergi'yi aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:
http://www.fenamizah.com/e_magazine/index.html  
FENAMİZAH e-dergi
http://www.fenamizah.com/  
http://www.azizyavuzdogan.com/  
                                    Photobucket*** http://mizahvesiir.blogspot.com/ izleyicileri için fenamizah bağlantı adresi "alomizah" sayfamızda... 

FENAMİZAH dergimizle ilgili olarak bir okur yorumunu; "beğeni" dışı ve mevzuya damardan dokunmuş olması nedeniyle ilgimi çektiğinden, paylaşmak istiyorum:
http://www.sinirhatti.com/fena-mizah-yapiyorlar-suc-mu.html 

bu da Polonyalı karikatürcü dostumuz Sadurski'nin sitesinden:
http://www.newsy.sadurski.com/Szczepan_Sadurski/0/4/2829/1/Fenamizah__numer_2/




Fena Mizah Yapıyorlar…Suç mu? / 26 Mart 2012 ( http://www.sinirhatti.com/fena-mizah-yapiyorlar-suc-mu.html  )
.
Facebookta tonlarca olan karikatür paylaşım ıvırlarından “bir tane daha mı?” diye girdiğim sitede bir grup profesyonlin amatör ruhla hazırladığı mükemmel bir işle karşılaştım. Adamların çoğu babam yaşında duruyordu; ama nedense kendime benzettim. Mizahın yozlaştığı insanların mizah yapanları fena işlerle suçladığı yada başlarına fena işler gelmesini sağladığı günümüze, kadim zamanlardan evliyalar gelmiş.
“international humor magazine…” sloganıyla yola çıkanlar eskilerden tadı damağımda kalmış “fanzin” havasında bir iş yapmışlar. Yanlış anlaşılmasın fanzin tadı var ama paralı mizah dergileri aratmayan hatta farklı olarak uluslararası bir çizer grubuda mevcut. Okuduğunuz zaman ağzınızda acı bir tat bırakıyor. Fena ilerle uğraştıklarını bu açılıktan anlıyorsunuz.
Bu insanlar hayata elini sokup çıkarmamış. Elleri hala içerde ve anlatacak çok şeyleri var.
“Madem bu kadar iyi buldun neden kimse bilmiyor?” sorusuna muhattap olmamak için söylüyorum; Bu birazda bizim elimizde. Beğendiğimizi anlatmak ”teknoloji çağında!” klavyenizin altında.
Lafı fazla uzatıp sizi sıkmak gibi bir niyetim yok o sebepten lütfen şu linke tıklayın yada karikatürlerden birine tıklayıp siteye gide bilirsiniz yada doğrudan buradan dergiyi okumaya başlaya bilirsiniz.
Sayı 1 (Mart): Link
Sayı 2 (Nisan): Link
Şuan ikinci sayılarıyla piyasada ücretsiz e dergi formatında yayınlanan ”fena Mizah” yapanlar topluluğuna bir göz atmanızı gerçekten tavsiye ederim. Bir penguen ,Leman bekleyenler bakmasın. Daha iyisini ve özgürünü isteyenler gelebilirler.
facebook grubu: Link

Hiç yorum yok: